Boek deMENSie & de Nijmeegse vierdaagse 2024 voor Alzheimer NL

Dianca Schüssler

Opgehaald

6.000
600% bereikt van mijn streefbedrag € 1.000

Het boek deMENSie: 'Een dementie-boek vol praktische tips die ik eerder had willen weten.'

Dementie is een ziekte die tot veel verwarring en onzekerheid leidt. Hoe vertel je je vader dat hij op zijn 75ste niet meer naar zijn werk hoeft, omdat hij al tien jaar met pensioen is? Of dat hij zijn rijbewijs moet inleveren, omdat hij een gevaar op de weg is geworden? 

Dianca Schüssler leert steeds beter ‘de waarheid ontwijken’ en krijgt er een gelukkigere vader voor terug. In dit ontroerende boek vertelt ze over haar fouten en wat ze geleerd heeft. Ze schrijft over de breinkamers, een toevallige ontdekking die ook anderen helpt om een mooi gesprek met mensen met dementie te voeren. Dit boek is ook een ode aan de zorgkanjers, die soms de strenge regels negeren om de zorg menselijker te maken.

Het boek deMENSie wordt door Dianca kostendekkend uitgegeven. 
Haar doel is om zoveel mogelijk mantelzorgers te bereiken met haar ervaringen. De winst die ze maakt, met de verkoop van haar boek, doneert ze aan het goede doel. Inmiddels heeft ze € 6000,- kunnen overmaken aan Alzheimer Nederland. 

In 2024 wandelt Dianca de Nijmeegse Vierdaagse. Ze gaat wandelen voor al die mensen die met dementie te maken hebben en tegelijkertijd hoopt ze een mooi bedrag op te halen voor Alzheimer Nederland. Wil je haar en Alzheimer Nederland steunen? Elke donatie is welkom. Dankjewel alvast.


Voor meer informatie over Dianca en het boek deMENSie ga naar: www.demensie.nl